tripsta.cz - reklamace letu
Já jsem kdysi řešil kompenzaci za zrušení posledního segmentu, tu jsem dostal + kompletní cenu letenek na celý trip. Pravda, nebylo to ČSA.
Vážený zákazníku,
Refundaci letenky zakoupené v hotovosti vám poskytne prodejní kancelář, ve které byla letenka zakoupena.
Děkujeme.
České aerolinie
dnešní odpověď na refundaci
A tak tebe ide primárne o kompenzáciu a nie refundáciu nie? A to potom nehrá žiadnu rolu u koho bola kúpená, vždy riešiš s aerolinkou..
no původně šlo o to dostat prachy za segment co se neletěl, ale když je možnost dostat i za kompenzaci tak toho využiju..
Tak než ten segment ti asi skor preplatia ten vlak čo si musel kupovať naviac. A za to meškanie by si mohol dostať kompenzáciu.
výpočet daného zrušeného úseku se vypočítá snadno. Každá letenka je tvořena z kuponů, v tomto případě je jeden kupon na cestu CDG-PRG, druhý kupon je na PRG-OSR, každý kupon má svojí hodnotu ( cena jízdého, nebo-li fare, letištní taxy, letištní taxy má každé letiště rúzné a palivový příplatek ) takže v případě částečně zrušené letenky se prostě vrátí neproletěný kupon ). ČSA v případě, že jste si koupil letenku přímo přes ně, nebo jejich webovés stránky, každého cestujícího o zrušeném nebo posunutém letu informuje emailem a sms. V případě, že jste si koupili letenky u jiného prodejce, je za informování cestujícíh zodpovědná daná společnost, která se o zrušení letu dozví prostřednictvím systémové Queue.